‘A Gypsy Dreaming in Jerusalem’ vertaald in het Nederlands

Al vele jaren doen particuliere initiatieven goed en bij een lustrum mag dat gevierd worden. Ieder op geheel eigen wijze. Stichting Christian Roma Support (CRS) presenteerde tijdens de viering van hun 10 jarig bestaan de Nederlandse vertaling van het boekje Gypsy-vrouw in Jeruzalem – Waargemaakte dromen. Tijdens de Open Dag op 10 juli in Rotterdam ontving dr. ir. Jan van der Graaf het eerste exemplaar. Het boek is vertaald door Sabina Achterbergh, bestuurslid van CRS.

Sabina Achterbergh overhandigt het eerste exemplaar aan dr. ir. Jan van der Graaf

Gypsy-vrouw
Gypsy-vrouw in Jeruzalem – Waargemaakte dromen is een boeiende autobiografie van Amoun Sleem. Amoun Sleem is een zogenaamde Domari-gypsie, een Gypsy-clan die al honderden jaren in Jeruzalem leeft. Zij zijn een van de stammen die ooit uit India naar het westen migreerden. Hun omstandigheden zijn vergelijkbaar met die van de Oost-Europese Roma. Gezinnen verkeren in de marge van de samenleving. Door de Arabieren en Joden worden ze gezien als buitenstaanders en buitengesloten.

Als jong meisje had Amoun Sleem samen met haar oudere zus schoonmaakwerk gevonden in het ‘Huis op de Berg’ in Jeruzalem, beheerd door het Nederlandse echtpaar Veldhuyzen. Hier werd ze gestimuleerd een opleiding te volgen. Zo haalde Amoun Sleem een management-diploma. Ondertussen werd zij actief om haar volksgenoten te helpen en is zij de projectpartner van CRS in Israël.

CRS
In 2011 werd Stichting Christian Roma Support (CRS) opgericht, met het doel Roma die in slechte omstandigheden leven vooruit te helpen en hen bekend maken met het evangelie. Aanvankelijk waren het Support Programs in Oekraïne en Roemenië. In de loop der jaren is het werk uitgebreid naar de Balkan, India en Israël. CRS is lid van Partin, de brancheorganisatie voor particuliere initiatieven wereldwijd.

Het boek is te bestellen voor € 19,95 (incl. verzendkosten) via CRS.

Bron: Anneke Steinmann (in Christelijk Nieuws)CRS
Foto’s: Stichting Christian Roma Support