AFAS Foundation Challenge resulteert in impactvolle partnerships

Tijdens de AFAS Foundation Challenge kregen zes stichtingen de kans hun droomproject te pitchen voor financiële steun van de AFAS Foundation. In totaal kregen twee stichtingen aan het eind van de dag te horen dat zij deze steun toegewezen krijgen, namelijk: creatief met clowns van de Tiramisu Foundation en herstel en bescherming van het Masai Mara ecosysteem van Back to Nature Foundation. Daarnaast zijn er twee stichtingen die terug mogen komen voor een herkansing. 

Creatief met clowns is gericht op ouderen met dementie in Nederlandse dagbestedingslocaties. Samen met familie en naasten beleven zij bijzondere momenten door het gezamenlijk samenstellen van een outfit voor de clowns. Dit leidt tot zelfrespect en voldoening bij de ouderen. Het herstel en bescherming van het Masai Mara ecosysteem zorgt voor het veiligstellen van een duurzame toekomst voor mens en dier in Kenia.

Steun voor impactvolle projecten
AFAS Foundation heeft in tegenstelling tot andere corporate foundations een unieke aanpak ontwikkeld. Zij stellen op een innovatieve en transparante manier geld beschikbaar voor duurzame projecten die in binnen- en buitenland een grote impact maken. Voor het eerst waren er ook andere organisaties en stichtingen aanwezig inspiratie te halen uit de ‘Challenge’. De AFAS Foundation hoopt hiermee gezamenlijk nog meer mensenharten te bereiken.

Een uniek kijkje in de harten van stichtingen
Gerben Eversdijk, directeur AFAS Foundation: “We worden allemaal geraakt door de kwetsbare mensen in deze wereld. Daarom laten wij ons als foundation graag inspireren door innovatieve en impactvolle projecten. Met onze AFAS Foundation Challenge willen we stichtingen dan een podium geven om hun project te presenteren. En het mooiste is dat we dan een kijkje in hun hart krijgen en we de emotie zien. Met deze dag geven we stichtingen de kans om ons als bestuur mee te nemen in hun droomproject. Hierbij letten we vooral op waarom dit project zo belangrijk is en hoe zij van plan zijn het aan te pakken en wat de impact is. Wij worden blij van hoe de stichtingen de wereld een stukje mooier maken. Daarnaast zien we ook dat stichtingen elkaar onderling inspireren. Precies dat is waarom we deze Challenge organiseren.”

Bron/foto: AFAS Foundation