AFAS Foundation en Free a Girl zetten jarenlange samenwerking voort

AFAS Foundation en Free a Girl zetten hun succesvolle samenwerking voort om wederom zoveel mogelijk kinderen wereldwijd te beschermen tegen seksuele uitbuiting. Komend jaar zal Free a Girl zich focussen op een nieuw project in Thailand waar zij inzetten op het bevrijden van kinderen die seksueel worden uitgebuit en het opzetten van een netwerk met informanten ter voorkoming van uitbuiting. Thailand is een van de landen waar innovaties dringend nodig zijn omdat vraag en aanbod van uitbuiting steeds meer online plaatsvindt, waardoor de jonge slachtoffers onzichtbaar worden voor de lokale partners.

AFAS Foundation heeft de afgelopen vijf jaar intensief met Free a Girl samengewerkt. Gedurende deze periode zijn er drie grootschalige projecten opgezet: het online onderzoeksprogramma Smart Rescue, de School for Justice in India en Nepal en het activeren van een bevrijdingsteam in Laos. AFAS Foundation en Free a Girl werken ook komende jaren gezamenlijk aan de doelstelling om zoveel mogelijk kinderen wereldwijd te beschermen.

Uitbuiting vindt tegenwoordig ook online plaats
Waar kinderen vroeger in bars of bordelen werden aangeboden, gebeurt dit tegenwoordig ook online. Free a Girl heeft met ondersteuning van AFAS Foundation een online onderzoeksprogramma Smart Rescue ontworpen voor het traceren, analyseren en bestrijden van (online) seksuele uitbuiting. Met deze informatie kunnen de bevrijdingsteams en politiepartners interventies plegen en kinderen bevrijden op locaties die voorheen onzichtbaar waren. Lees hier verder.

AFAS Foundation inspireert (kleine) goede doelen
De AFAS Foundation inspireert om beter te doen en droomt ervan om de wereld een stukje mooier te maken voor diegenen die dit hard nodig hebben. De Foundation stelt op een innovatieve en transparante manier geld beschikbaar voor duurzame projecten die in binnen- en buitenland een grote impact maken. Kleine goede doelen zijn ook van harte uitgenodigd om aanvragen in te dienen.

Meer informatie over het indienen van een aanvraag en de criteria die gehanteerd worden bij de beoordeling vind je via www.afas.foundation/project-aanmelden.

Bron/foto: AFAS Foundation | Free a Girl