Afrikadag 2020 over Climate Justice

Op zaterdag 4 april 2020 vindt weer de jaarlijkse Afrikadag in Amsterdam plaats. Dit jaar staat de dag in het teken van het thema Climate Justice met openingsspreker Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (onder voorbehoud). De Afrikadag wordt georganiseerd door FEPS en FMS.

Climate Justice
Landen in Afrika worden veel harder getroffen door de gevolgen van klimaatverandering dan de rijke landen, terwijl hun bijdrage hieraan zeer bescheiden is. Climate Justice verwijst naar elk probleem van sociale rechtvaardigheid dat verband houdt met de gevolgen van klimaatveranderingen en de maatregelen om dit aan te pakken. Landen in Afrika zijn vaak op hun hoede voor het implementeren van beleid voor klimaatverandering, omdat ze het niet eerlijk vinden om te moeten betalen voor een probleem dat ze niet hebben gecreëerd. Hoe verdelen we de kosten van klimaatfinanciering wereldwijd eerlijk? En wat zijn de gevolgen van ons eigen klimaatbeleid op Afrikaanse landen eigenlijk? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit beleid eerlijk is en aansluit bij wat er in deze landen nodig is

Kaartverkoop start op 27 februari 2020. Ga naar Afrikadag.nl voor meer informatie.

Vorig jaar maakte Abakoula Argalaless van Stichting Aman-Iman (water=leven) een verslag van de Afrikadag  2019: Aardappelen of frieten?