Aisha benoemt emoties in nieuwe methode

Particuliere initiatieven zijn vaak innovatief als het gaat om aanpak en interventie. Stichting Aisha & Friends is zo’n organisatie. Deze jonge stichting maakt educatief materiaal. Hun nieuwste methode gaat over emoties. Met wederom Aisha in de hoofdrol. ‘Aisha, how do you feel?’ bestaat uit een kleurrijk boek, een toolkit met creatieve werkvormen en een handleiding voor ouders en leerkrachten.

Verdriet, blijdschap, angst en boosheid horen bij het dagelijkse leven. Er op een constructieve manier mee omgaan, is de sleutel tot een succesvol zelfstandig bestaan. Stichting Aisha & Friends ontwikkelde een nieuwe leermethode met het thema ‘Aisha, how do you feel?’ Met het vrolijke, dappere meisje Aisha in de hoofdrol, stelt de methode de 4 basisemoties (blij, boos, bang en bedroefd) centraal. Kinderen en leerkrachten van Primary Schools in Kenia, Tanzania en Malawi leren op een laagdrempelige, creatieve manier emoties te benoemen en er mee om te gaan.

Alberdine van de Hulsbeek, die samen met Mieke Linssen deze methode ontwikkelde, werkt er al mee: “Zelf gebruiken we de methode als basis voor een reeks trainingen op scholen in de Kilifi regio in Kenia. Het ontwikkelen van een training op maat voor jouw scholen is daarmee een kleine stap. We denken graag met je mee.”

Corona
Eerder publiceerde Aisha & Friends al het boekje Aisha en Moses samen sterk tegen het coronavirus. Dit gratis kinderboek dat ook beschikbaar is in verschillende talen zoals in het Engels, Kiswahili, Chichewa en Chishona, werd ontwikkeld om kinderen op een eenvoudige en herkenbare manier te informeren over het coronavirus. Het boek wordt in veel landen, van Zimbabwe tot Oeganda, van Ghana tot Malawi, door scholieren gelezen.

Meer informatie op aishaandfriends.com of mail naar info@aishaandfriends.com.