Albert Schweitzer Prijs 2022 gaat naar ‘Building bridges for broken bones’

Op 8 oktober was bij AFAS in Leusden de bijzondere ontknoping van de Albert Schweitzer Prijs 2022. De prijs ging naar Joost Binnerts en zijn Afrikaanse partner Jovine Okoth. Met hun project ‘Building bridges for broken bones‘ in Tanzania wonnen zij maar liefst 2 prijzen. De hoofdprijs ‘Gezondheidspionier van het jaar 2022’ met € 7.000 voor een kickstart van het project. En zij wonnen de Publieksprijs van € 2.000,-. 

Joost Binnerts (foto: NASF)

Met hun project ‘Building bridges for broken bones’ in samenwerking met traditionele bonesetters (informele zorg) en ziekenhuisartsen (formele zorg) willen ze een triage en behandelprotocol ontwikkelen voor patiënten met botbreuken. Het beste van beide werelden mengen en elke fractuurpatient de beste behandeling geven.

De jury onder leiding van Marion Koopmans (Erasmus MC Rotterdam) verkoos het project van Joost en Jovine unaniem als winnaar. Maar ook in de stemcampagne kreeg het project de meeste stemmen van het publiek. In totaal deden negen prachtige projecten van enthousiaste gezondheidspioniers mee. Uiteindelijk werd het project in Tanzania verkozen uit 3 finalisten. De andere twee finalisten waren ‘Mind in Motion’ (Kenia) en ‘Een beter leven voor kinderen met hersenschade en hun familie’ (Malawi).

Bron: NASF
Foto: NASF