Beste verhaal 2018 is Verkeerd verbonden

Tijdens de Partindag 2018 op 29 september in Hilversum werden de drie winnaars van de Partinprijs bekend gemaakt. Het verhaal Verkeerd verbonden van Stichting 4Gambia won de eerste prijs. Tweede prijs ging naar Power2Fly met het verhaal Een sterke broer. De derde prijs was voor het verhaal Vrouwengeheimen van Quality Centre Malawi. Géke Lagerburg-Schutte van 4Gambia nam de eerste prijs van € 750 in ontvangst. 

Géke Lagerburg-Schutte was blij verrast: “Ik had dit niet verwacht. Wat ontzettend leuk. Het maakt me trots, vooral door de motivatie die de jury gaf.” De jury was onder de indruk van het verhaal en de kracht die er uitsprak.

De jury bestond dit jaar uit de leden van De Verhalenwerf Interculturele vzw. De jury koos het winnende verhaal uit 15 ingezonden verhalen. Ook de beide andere winnaars voelden zich vereerd met de prijs. Zij ontvingen respectievelijk € 500 en € 250. Bijzonder is dat vorig jaar Power2Fly met een ander verhaal ook al in de prijzen viel.

Deze vierde en voorlopig laatste verhalenwedstrijd werd georganiseerd door Partin. De prijzen werden beschikbaar gesteld door de ASN Bank.

Tijdens de uitzending Café El Mundo interviewde de dj’s van Radio El Mundo de drie schrijvers (of de vertegenwoordigers) van de winnende verhalen. Luister terug via de podcast Partin ASN Verhalenwedstrijd.


Beste lezers, blijf verhalen inzenden! Want samen laten we zien dat kleine goede doelen een goed verhaal hebben.