Bloemenfonds Jasmijn zoekt projecten rondom seksuele gezondheid

Wereldwijd staan seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) onder druk. Niet iedereen heeft toegang tot goede gezondheidszorg, voorbehoedsmiddelen of medicijnen zoals aidsremmers. Dit houdt een eerlijke en gelijke ontwikkeling tegen. Goede seksuele voorlichting is een belangrijke stap om hier wat aan te doen. Voorlichting waarbij ook jongens betrokken worden. Bloemenfonds Jasmijn wil deze initiatieven ondersteunen. Bekijk de criteria en doe mee. Goede projectvoorstellen worden gehonoreerd met een maximale bijdrage van € 15.000. Inschrijven kan tot 30 april. 

Soms vragen vermogensfondsen Partin om ondersteuning. Fondsen ontvangen namelijk vaak veel aanvragen. Ook van particuliere initiatieven en kleine goede doelen. De praktijk wijst uit dat deze projecten niet altijd bij de doelstellingen van het fonds aansluiten. Aanvragen worden dan afgewezen. En dat is jammer. Vooral omdat deze fondsen vaak veel interesse hebben om kleine goede doelen te ondersteunen. Omdat kleinschalige organisaties korte lijntjes hebben, hun inzet duidelijk tot mooie resultaten leidt en omdat de resultaten goed zichtbaar zijn.

Zo ontstonden de bloemenfondsen. Ondertussen zijn al meer dan 34 projecten gefinancierd door de verschillende fondsen. Achtereenvolgens Amaryllis, Bromelia, Camelia, Dahlia, Edelweiss, Forsythia, Gentiaan en Iris. Hyacint bloeit vooralsnog niet, maar Jasmijn is dus net ontkiemd.

Elk bloemenfonds bepaald specifieke criteria voor deelname. Jasmijn zet in op seksuele gezondheid bij jongeren.

Jasmijn geeft seksuele voorlichting

De mensen achter het bloemenfonds Jasmijn willen kleinschalige projecten op het gebied van seksuele voorlichting ondersteunen. Educatie over seksuele en reproductieve gezondheid en rechten waarbij ook jongens worden betrokken. Dat project wordt door partnerorganisaties van een Nederlandse stichting uitgevoerd.

Als de volgende vragen positief beantwoord zijn, kunnen jullie doen. Vul dan het formulier in.

  • Zijn jullie lid van Partin? (nog geen lid, aanmelden is eenvoudig, klik hier)
  • Zijn jullie actief in maar één projectland?
  • Waren de totale inkomsten (som van de baten) de laatste drie jaar gemiddeld minder dan € 50.000?
  • Worden zowel jongens als meisjes bereikt met de seksuele voorlichting?
  • Voert jullie partnerorganisatie dit project uit en past het project in hun missie?
  • Zijn jullie bereid om samen met andere leden jullie aanvraag in (online) peer-to-peersessies verder uit te werken?

Voor meer informatie over de voorwaarden en de werkwijze, ga naar partin.nl/jasmijn

Zijn er plannen om seksuele voorlichting te gaan geven? Vul dan het aanvraagformulier in en maak kans op een bijdrage van maximaal € 15.000 voor dat project. Doe dat vóór 30 april 2024.

 

Tekst: redactie Partin | 5 april 2024
Foto: Сергей Рабатин | Pixabay

 

Bent u betrokken bij een vermogensfonds en wilt u ook kleinere goede doelen verder op weghelpen? Bekijk dan deze informatie of neem contact met Erik Boerrigter (Partin) op.