‘Blunder er maar lekker op los!’ Keynote PARTINDAG over Briljante Mislukkingen

‘Blunder er maar lekker op los, maar leer wel van je fouten. Pardon je Briljante Mislukkingen.’ Dat zijn de woorden van Paul Iske. In 2019 overtuigde Iske bestuurders en vrijwilligers van kleine goede doelen al dat het risico op falen voor lief genomen moet worden. Want zonder de moed om iets te beginnen, verandert er nooit wat. En wie wil er nu geen briljante mislukking opnemen in het jaarverslag. Maar hoe herken je die? Daarover gaat de keynote op de PARTINDAG op 3 december in Nijkerk.

Paul Iske is Chief Failure Officer van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Een briljante mislukking is niet veel anders dan een goed voorbereide poging om iets te realiseren en alle voorbereiding ten spijt is de uitkomst anders dan gepland. En dat heeft een sterk leereffect. En soms zijn de resultaten fraaier dan het oorspronkelijke idee.

Het Instituut van Briljante Mislukking heeft al heel wat mislukkingen voorbij zien komen. Vaak zijn daar ‘universele lessen’ uit te trekken’. Patronen of leermomenten. Aan de hand van deze patronen zijn 16 archetypen ontwikkeld. Archetypen die je helpen bij het identificeren en leren van mislukkingen. En die archetypen hebben namen als De Zwarte Zwaan, De Duiker van Acapulco en De Huid van de Beer. Dat maakt nieuwsgierig.

En daarover praat Iske op de PARTINDAG. Hoe kun je deze archetypen herkennen? En hoe kun je hier gebruik van maken in je projecten?

De PARTINDAG is op 3 december in De Schakel in Nijkerk. De dag begint om 10.00. Na de keynote zijn er twee rondes met workshops over relevante onderwerpen voor stichtingen en goede doelen.

Meer informatie over het programma en aanmelden: partin.nl/partindag

 

Partin is de branchevereniging voor particuliere initiatieven die wereldwijd – op een of andere manier – bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG). De PARTINDAG wordt jaarlijks georganiseerd. Het is een dag van ontmoeting en kennis opdoen en delen, die inspireert en motiveert in goed doen!