Changemakers aan het woord op de Dag van de 4de Pijler

Op zaterdag 7 maart wordt in Brussel voor de zevende keer de Dag van de 4de Pijler georganiseerd. De 4de Pijler is een verzamelnaam voor alle burgerinitiatieven voor ontwikkelingssamenwerking die vanuit Vlaanderen wereldwijd ondernomen worden. Kortom de Vlaamse POI. Op deze dag staan ‘changemakers’ centraal.

Changemakers
Veel 4de Pijlers ondersteunen ‘changemakers’: personen, organisaties en bewegingen in het Zuiden die zich op een opmerkelijke manier engageren om een maatschappelijk probleem op te lossen. Hun voorbeeld inspireert en brengt anderen in beweging. Maar hun engagement vraagt ook moed. Want zij strijden voor hun plannen ondanks soms scherpe tegenstand. Daarom staan deze inspirerende changemakers centraal. Want hun inzet is onmisbaar voor het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelen en de mensenrechten.

Wilde Ganzen
Wilde Ganzen zal aanwezig zijn. Want vanaf 2020 biedt de Nederlands organisatie Wilde Ganzen ook Vlaamse 4de Pijlers de kans om via hen projectsteun te verwerven.

En Martje Nooij zal een workshop geven. Zij heeft voor Partin de tool Exitstrategie ontwikkeld. Daarover gaf zij op de Wilde Ganzen – Partindag vorig jaar een workshop. En net als op de Wilde Ganzen – Partindag geeft Paul Iske in Brussel geeft hij een lezing over briljante mislukkingen.

Aanmelden
Iedereen die betrokken is bij een project in het Zuiden is van harte welkom voor een inspirerende dag vol informatie, workshops, ontmoetingen en uitwisseling met andere projecten.

Informatie over het programma en aanmelden: 4depijler.be