Skip to content

TOOLKIT
—————
CROWDFUNDING STARTEN

DE MANIER OM FONDSEN TE WERVEN!

C U R S U S S E N

Neem contact op met PifWorld om u aan te melden voor de (bijna) gratis cursussen over fondsenwerving via het PifWorld platform. Doe dat snel, want de cursussen willen nog wel eens snel vollopen.

CROWDFUNDING STARTEN

STAP VOOR STAP BEGINNEN

Kleine stichtingen staan er om bekend dat zij handige fondsenwervers zijn: zij geven presentaties voor social clubs en scholen, organiseren sponsorlopen en staan op braderieën. Daarnaast hebben zij een vaste kring van veelal trouwe donateurs. Al met al behoorlijk effectief, maar ook zeer arbeidsintensief. Misschien is het tijd om de bakens iets te verzetten en het brede scala van fondsenwervende activiteiten uit te breiden met crowdfunding, een methode om geld op te halen die werkt – en niet alleen voor stichtingen! PifWorld Het crowdformplatform waar Partin een partnerschap mee is aangegaan biedt voor kleine stichtingen grote voordelen:
– de prijs/prestatie;
– de voorlichtingsbijeenkomsten die op regelmatige basis worden gehouden (gratis!) en het advies (neem contact op met Pifworld); en
– de functionaliteit die het platform biedt.

PIF is de afkorting voor Pay It Forward. Dit betekent ‘Doe goed en nodig drie anderen uit om ook goed te doen’. Daarmee heeft u de essentie van crowdfunding in een notendop: u doet het niet allemaal zelf, maar met een hele groep van mensen die uw stichting een goed hart toedraagt.

Betaalknop maakt het uw donateurs makkelijk!

De pluspunten van fondsenwerven met Pifworld:

 1. Donatiebuttons op de website, uw crowdfundingpagina en in de nieuwsbrieven die u per email verstuurt;
 2. Geen maximumbedragen of -termijnen;
 3. U kunt actiepagina’s maken voor individuen, scholen, groepen en bedrijven;
 4. Ongelimiteerd campagnes creëren;
 5. Donateurs automatisch bedanken per e-mail
 6. Een eigen donateurs-community bouwen
 7. De voortgang van de fondsenwerving via customized donatie-overzichten volgen.
 8. En tot slot een groot voordeel: u hoeft geen dingen dubbel te doen. De actiepagina die u op het Pifworld.com hebt gebouwd, kunt u ’embedden’ in uw eigen website!

De functies van het Pifworld platform
Het donatie- en crowdfundingplatform Pifworld.com maakt het mogelijk voor iedereen om samen goed te doen samen de wereld een beetje te veranderen door uw project te steunen. Particulieren, groepen, scholen en bedrijven – iedereen kan op PIF op zijn/haar manier bijdragen. PIF biedt voor non-profits eigenlijk een totaaloplossing op 5 gebieden:

 1. Fondsenwerven: Start een campagne, betrek fundraisers en gebruik donatiebuttons voor projecten, evenementen of organisatie.
 2. Informeren: Laat zien waar uw stichting mee bezig is en gebruik daarbij tekst, foto’s en video’s. Door updates blijft iedereen betrokken en kan men updates delen via social media.
 3. Community bouwen: Betrek mensen voor de lange termijn. Iedereen kan meedoen: volgers, donateurs, vrijwilligers, fondsenwervers, scholen, bedrijven enz.
 4. Samenwerken met bedrijven: Geef bedrijven het middel om mee te doen. Via een eigen pagina kunnen werknemers en consumenten gemakkelijk en snel geactiveerd worden.
 5. Vermogensfondsen zoeken: Vind een vermogensfonds dat bij uw project past, zet uw project online en houdt fondsen op de hoogte via handige reporting tools.

Andere mogelijkheden
Stichtingen die net beginnen kunnen met een handomdraai een eigen gratis website maken met een eigen look & feel:
• Voeg eigen projecten en events toe
• Geef updates over activiteiten
• Breng uw achterban automatisch op de hoogte
• Plaats vacatures (vrijwilligers/betaald)
• Voldoe aan de ANBI verplichting
• Betaal geen hostingkosten
• En kies uw eigen url (komt eraan)

Kosten
U betaalt geen vaste kosten, maar u draagt 5% van iedere donatie af + BTW.* *Voor Partin-leden geldt een korting van 20%, u draagt 4% van iedere donatie af + BTW

Hoe gaan we te werk?
Voor veel kleine stichtingen is crowdfunding een hele nieuwe wereld. U kunt er zoveel mee, dat het verstandig is het gefaseerd aan te pakken – denk aan het alvast implementeren van de betaalknop en het maken van een actiepagina. Verder kunnen we het samen aanpakken en elkaar inspireren tijdens de bijeenkomsten die verspreid door het land worden georganiseerd. De bijeenkomsten worden aangekondigd in de Partin nieuwsbrief en op deze site. U kunt zich in ieder geval nu als belangstellende opgeven via secretariaat@Partin.nl

C U R S U S S E N

Klik op onderstaand PiFWorld logo om u aan te melden voor de (bijna, van u wordt slechts een kleine onkostenvergoeding gevraagd) gratis cursussen van PifWorld. Doe dat snel, want de cursussen willen nog wel eens snel vollopen.

PIFWORLD CURSUSSEN

MEER TOOLKITS

Handig in dit verband is wellicht ook: