De Afrikadag keert terug!

De Afrikadag is HET evenement over Afrika en internationale samenwerking in Nederland. Na twee jaar van afwezigheid is de dag terug van weggeweest en wel op zaterdag 28 mei in het KIT. Dit is een dag vol gesprekken over nieuwe vormen van samenwerking tussen Afrika en Europa. Stel je eigen programma samen en koop je kaartjes nu via de speciale website!

Deze speciale dag, georganiseerd door FEPS en FMS, bestaat uit drie rondes vol workshops. Deze worden gegeven door vertegenwoordigers van de Afrikaanse gemeenschap, NGO’s en andere partners. Er wordt gediscussieerd over klimaatfinanciering, de Afrikastrategie en hoe (diaspora)organisaties zichzelf zichtbaarder kunnen maken. Politiek, economie, klimaat en cultuur, het komt allemaal aan bod.

Hoe verhouden wij ons anno 2022 in Nederland en Europa tot Afrikaanse landen, gemeenschappen en mensen? Hoe bereiken we de noodzakelijke vernieuwing van deze relatie, op basis van gelijkwaardigheid? En wat voor impact heeft bijna twee jaar Covid-19 hierop gehad? Dit zijn de centrale vragen tijdens de workshops.

Particuliere initiatieven zijn ook van de partij. Zo geeft Stichting Stedenband Haarlem-Mutare het podium aan drie moedige cartoonisten uit Afrika en Latijns-Amerika. Hun cartoonproject heet ‘De ontmaskerde macht’.

En initiatiefnemers van het NASF en Sara Kinsbergen (onderzoekster Radboud Universiteit, expert op gebied van het particulier initiatief) blikken samen met de prijswinnaars terug op 10 jaar Albert Schweitzer Prijs. En er wordt vooruit gekeken naar een nieuwe opkomende generatie gezondheidspioniers. Maar er is nog veel meer.

Voor meer informatie over de 2022 editie van de Afrikadag ga naar afrikadag.nl/nl.

Hou de Facebook, Twitter en Instagram van de FMS goed in de gaten voor updates en check hier voor een preview van hoe de Afrikadag eruit zal komen te zien!

Zie ook kleinegoededoelen.nl/de-afrikadag-keert-terug/