Deelname goede doelen #GivingTuesdayNL boven verwachting

Al 250 goede doelen hebben zich aangemeld voor de wereldwijde geefdag #GivingTuesdayNL. Deze dag, dit jaar op 3 december, is na Black Friday en Cyber Monday een dag om iets goeds te doen voor een ander. Tegen Vakblad Fondsenwerving zei initiatiefnemer Theo Hesen: ‘Ons streven was om het eerste jaar 100 organisaties te vinden die mee zouden willen doen. We gaan nu naar de 250 toe en de aanmeldingen lopen nog steeds.’ Ook veel kleine doelen, waaronder zeker 20 Partin-leden, zijn actief.

Booming
Al lang bestaat Thanksgiving op de laatse donderdag van november, gevolgd door Black Friday (dag van de kooplust) en Cyber Monday. Enkele jaren geleden kwam vanuit New York het idee om op een dinsdag iets voor een ander te doen. Dat wilde idee is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde beweging, van Somalië tot Costa Rica en is inmiddels ook in Nederland aangekomen. Hier pakten Jordan van Bergen (Geef.nl) en Theo Hesen (Instituut Goed Nalaten) het initiatief op. Inmiddels hebben meer dan 250 deelnemers zich aangemeld bij #GivingTuesdayNL waaronder goede doelen, partners, bedrijven en individuen. Ook wereldwijd is het event booming.

Live
Op Giving Tuesday, volgende week dinsdag, wordt iedereen uitgenodigd om iets goeds te doen. Het steunen van een goed doel, het doen van vrijwilligerswerk of het inzamelen van goederen. Iedereen kan aanhaken bij de #GivingTuesdayNL beweging en daar zijn voordeel mee doen.

Het #GivingTuesdayNL team gaat via Facebook en YouTube live op dinsdag 3 december.

Partin is partner van #GivingTuesdayNL.