Directeur Partin voor de zevende keer in de DDB100

Zeven is in veel culturen een magisch of heilig getal. Het is dan ook bijzonder dat Erik Boerrigter, directeur van brancheorganisatie Partin, nu voor de zevende opeenvolgende keer in De Dikke Blauwe 100 (DDB100) staat. Dit jaar op 52. Dat is de op een na hoogste notering tot nu toe. Marieke van Schaik, directeur Nederlandse Rode Kruis, werd de nummer 1.

De ranglijst met de honderd ‘invloedrijkste spelers in de Nederlandse filantropie’, is samengesteld op basis van nominaties uit het veld en beoordeling door een vakjury. Op 26 oktober werd deze lijst bekend gemaakt op Civil Power in Amsterdam.  In 2016 kwam Boerrigter op nummer 94 in de lijst, in de jaren erna schommelde zijn notering tussen 51 en 69. Met plaats 52 is hij met recht een stabiele ‘influencer’.

“Hij is niet meer weg te denken in de filantropiesector. Hij laat zien wat kleine goede doelen allemaal doen. En waar stichtingen en vrijwilligers tegenaan lopen. Daarbij staat hij met zijn voeten stevig op de grond, heeft een heldere kijk op de dingen en ziet snel oplossingen. We vinden het dan ook meer dan terecht dat hij al 7 jaar op deze lijst staat,” zegt zijn collega Yvonne van Driel.

Boerrigter nuanceert zijn invloed: “Het is natuurlijk ook een verdienste van alle leden en vrijwilligers. Zonder deze mensen en organisaties kan ik als directeur weinig bereiken. Zij vertellen de verhalen en laten zien wat deze zij met hun projecten allemaal teweeg brengen. Ik behartig vooral hun belangen, omdat het werk wat ze doen en de impact die ze wereldwijd bereiken het meer dan waard maakt.”