‘Dit is het moment om aan te sluiten bij een branchevereniging’

Volgens Rien van Gendt, is dit het moment voor fondsen – en goede doelen – om zich aan te sluiten bij een branchevereniging, die staat voor de belangen van haar leden. In zijn blog Fondsen van het land verenigt U: NU! legt hij uit waarom het belangrijk is dat brancheverenigingen een zo groot mogelijk aantal leden hebben. Hij roept goede doelen dan ook op: sluit je aan bij een brancheorganisatie op grond van welbegrepen eigenbelang. Partin heet jullie alvast welkom.

Er is veel veranderd in het filantropie universum. De sector is gegroeid, is zichtbaarder geworden (zowel afgedwongen via publicatieplicht als op eigen initiatief) en heeft aan invloed gewonnen. Dat merkt Partin als geen ander. En hoewel Van Gendt in zijn blog vooral Fondsen in Nederland (FIN) en Goede Doelen Nederland aanhaalt als vertegenwoordigers van de sector in ons land, geldt wat hij zegt ook voor Partin. Als branchevereniging voor kleine goede doelen actief binnen mondiale samenwerking met meer dan 400 leden zijn we een grote speler. Partin staat voor de belangen van kleinschalige initiatieven van burger tot burger met overwegend vrijwillige inzet van diezelfde burgers.

Ben jij betrokken bij een stichting dat kleinschalige projecten ondersteunt? Bekijk dan de voordelen van het lidmaatschap van Partin en meld je hier aan. Of neem contact op. Mail naar secretariaat@partin.nl  

Lees ook het artikel Wat doet Partin? voor meer informatie over Partin.

 

Lees het gehele artikel van Rien van Gendt op zijn site: Fondsen van het land verenigt U: NU!

Foto: krakenimagesUnsplash