Documentaire ‘Last Minute Weeshuis’ nu online

Het aantal belangstellenden voor vrijwilligerswerk tijdens een vakantie is recent gedaald. Dat meldde de Volkskrant eind april. Dat komt o.a. doordat vrijwilligerswerk in weeshuizen al enkele jaren ter discussie staat. Ook Minister Kaag maakt zich zorgen en gaat onderzoek doen. In 2014 was dat nog anders. Toen gingen er jaarlijks vele duizenden jongeren in buitenlandse weeshuizen werken. Documentairemakers Karin van Mullem en Arno Rozema filmden 3 Nederlandse vrijwilligers in Peru. Hun ervaringen bieden een unieke kijk in de wereld van weeshuistoerisme. Nu is Last Minute Weeshuis gratis online beschikbaar. Dat schrijft Better Care Network Netherlands.

Last Minute Weeshuis vertelt het gecompliceerde verhaal van drie vrijwilligers op drie verschillende projecten met kinderen in Cuzco, Peru. Het vult de kant van de vrijwilligers aan met perspectieven van de kinderen en de projecteigenaren. Last minute weeshuis wil laten zien dat vrijwilligerswerk niet altijd gemakkelijk is en vrijwilligers bewust moeten handelen willen zij helpen in het belang van het kind. Wat is een goede voorbereiding voor vrijwilligers die met kwetsbare kinderen gaan werken en waar moeten vrijwilligers zich van bewust zijn voordat ze vertrekken?

De documentaire uit 2014 kwam tot stand gekomen met steun van het Better Care Network Netherlands (BCNN) en met financiële bijdragen van Vamos Bien, Impulsis en Wilde Ganzen.

Bekijk de documentaire Last Minute Weeshuis hier.