Duurzame wereldreizigers bezoeken duurzame projecten in Afrika

Een wereldreis als nooit te voren. Maarten van Pel en Renske Cox rijden in november van Nederland naar Zuid-Afrika en terug. Een reis van 40.000 km die naar verwachting een jaar zal duren. Dat doen ze met een reguliere elektrische auto die ze onderweg opladen met flexibele lichtgewicht zonnepanelen. Ze slapen in een daktent en koken op een inductie kookplaat. Onderweg bezoeken ze projecten die bijdragen aan duurzaamheid. Het doel? Anderen inspireren in hoe leuk én haalbaar het kan zijn om je leven te verduurzamen.

Duurzaamheid mag iets leuks worden
Tijdens hun reis gaan zij andere kartrekkers bezoeken die bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Ze brengen in beeld wat deze initiatieven inhouden en wat ze kenmerkt. Waarom zijn ze geslaagd? Wat kunnen wij hiervan leren? Renske: “Dit alles doen we met als hoger doel om praktische tips en tools te verzamelen die iedereen kan toepassen om zijn of haar leven en bedrijf te verduurzamen.” Hierbij speelt de fun-factor een belangrijke rol. “Want juist de dingen die we leuk vinden, veranderen makkelijk in nieuwe gewoonten! “.

Een wereldreis als nooit tevoren
Maarten en Renske zijn grote liefhebbers van avontuur en reizen. Dit idee ontstond omdat ze hun leven en ook hun manier van reizen willen verduurzamen. Het stel heeft al goede ervaringen met lange afstand reizen met een elektrische auto. In hun omgeving zien ze dat veel mensen bij langere afstanden bewust kiezen voor een fossiele brandstof auto. Het idee is vaak dat verre reizen met een elektrische auto veel te lang duurt omdat je de auto constant moet opladen en dat het ook je vrijheid beperkt door de beperkte beschikbaarheid van laadpalen.

Zelf ervaren Maarten en Renske precies het tegenovergestelde: ook voor verre reizen is een elektrische auto ideaal. Het enige dat nog ontbrak was een oplaad mogelijkheid om de mooie remote plekken in de natuur te bereiken. De perfect uitdaging voor deze avonturiers. Maarten en Renske besloten om deze optie zelf te gaan ontwikkelen met partners, en delen dit avontuur onder de naam 4X4ELECTRIC.

Meer informatie: 4x4electric.com of kijk:

Bron/foto: 4X4ELECTRIC