Een donatie recht vanuit het hart

Wie goed doet, goed ontmoet. En dat levert pareltjes aan verhalen op. Die we graag delen. Onlangs werd Betty Jelier aangesproken door een onbekende vrouw. Dat werd een bijzondere ontmoeting. Met een onverwacht gevolg. 

Recht vanuit het hart

Gisteren liep ik in de winkelstraat van ons dorp op zoek naar een verjaardagscadeautje voor mijn kleine nichtje en mijn schoonzus die (bijna) jarig zijn, toen er ineens een dame op een fiets voor mij stopte.

Of ze iets mocht vragen. Tuurlijk.

Begint ze een heel verhaal over wie ze is, dat ze Asperger (Syndroom van Asperger, red.) heeft en dat ze onder andere samen met een coach een boek heeft geschreven over haar leven met Asperger en dat ze met haar boek een eigen Facebookpagina heeft.

Of ik de pagina wilde volgen. Tuurlijk.

We raken aan de praat en ze vraagt me wat voor werk ik doe. Ze is erg geïnteresseerd in mijn werk en wil een donatie doen. Ze geeft me 2 euro.

Ik noem een aantal stichtingen die ik momenteel help en waarvan ik denk dat ze haar zullen aanspreken. Ja, doe maar naar die stichting in Bangladesh (Niketan, red.), want die helpt kinderen die hetzelfde hebben als ik.

Bedankt voor deze mooie donatie, recht vanuit het hart.

 

Dit verhaal verscheen eerder op LinkedIn. Foto: Niketan

Over de auteur
Betty Jelier-Kiestra (Betty in Bedrijf) is zelfstandig fondsenwerver met hart voor kwetsbare doelgroepen. Zij is gespecialiseerd in fundraising bij vermogensfondsen, vermogende stichtingen en bij het MKB. Zij werkt veel met en voor kleine stichtingen. Daarover sprak ze ook in het webinar ‘Fondsenwerving: Uitbesteden of zelf doen?’ Betty Jelier is Vriend van Partin. 

 

Kleinegoededoelen.nl geeft naast verhalen van particuliere initiatieven ook regelmatig ruimte aan gastbloggers. Heeft u ook een mooi verslag of blog van uw verblijf in een projectland of werkbezoek aan uw partnerorganisatie en wilt u dat delen, schrijf dan naar redactie@partin.nl. De redactie behoudt zich het recht bijdrages te weigeren dan wel te redigeren of in te korten.