Empowering Girls Gambia is een van de winnaars van de Nationale Vrijwilligersprijzen

De zes genomineerden voor de Nationale Vrijwilligersprijs zijn bekend. Broodje Aap & Linke Soep, Voetbalvereniging SEP, Zorgorganisatie Zuid Oost Zorg, Scoutingclub de Spoorzoekers, Museum Eicas en HoopHeggen maken kans op de hoofdprijs. En samen zijn ze op 14 juni, tijdens de prijsuitreiking, te zien in een documentaire. Elke genomineerde vertegenwoordigd een andere categorie. Nu al zijn 80 vrijwilligersorganisaties die elk € 750 ontvangen, bekend gemaakt. Een daarvan is Empowering Girls Gambia.

Om mee te dingen voor de Vrijwilligersprijs moesten de deelnemers pitchen. En dat opnemen. In een minuut vertellen wat hun drijft. Sabrina Cuijten vond het best wel lastig om in zo’n korte tijd te vertellen waarom ze Empowering Girls Gambia opgericht had. Ze kan uren enthousiast praten over haar project. Ze is dan ook meer dan blij dat haar pitch in de prijzen gevallen is.

Dat relativeert de opdracht enorm. Vooral als je het vergelijkt met andere aanvragen. Op LinkedIn schrijft Cuijten: ‘Alle andere aanvragen die jaarlijks de deur uitgaan kosten vaak meer tijd en aandacht. Naast een projectplan met financieel plan moet ik ook een jaarplan, jaarrekening, beleidsplan en meerjarenbegroting maken. En vergeet dan niet de verplichtingen die horen bij het hebben van een ANBI.’ Dan is in 1 minuut vertellen waarom zij Empowering Girls Gambia een warm hart toe draagt, niet zo moeilijk.

En winnaar zijn en een mooi bedrag ontvangen, maakt dat ze weer weet waarom ze het doet. En dat is meer dan geweldig.

De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn er speciaal om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te waarderen en in het zonnetje te zetten. Deze worden elk jaar door NOV uitgereikt.

 

Empowering Girls Gambia is lid van Partin. Partin is dé brancheorganisatie voor kleine goede doelen die op velerlei wijze bijdragen aan de SDG’s wereldwijd.

 

Tekst: redactie Partin | 12 april 2024
Foto: Empowering Girls Gambia