Erik Boerrigter met hoogste notering in DDB100

Voor de zesde achtereenvolgende keer staat Erik Boerrigter, directeur van brancheorganisatie Partin, in De Dikke Blauwe 100 (DDB100). Dit jaar op 51. Dat is de hoogste notering tot nu toe. Marc van den Tweel voert DDB100 aan. De ranglijst van filantropie-influentials wordt samengesteld door journalistiek platform voor filantropie De Dikke Blauwe. 

Normaal gesproken wordt de lijst met de 100 invloedrijkste spelers in de Nederlandse filantropie op Civil Power in november bekend gemaakt; dit congres ging ook dit jaar niet door. Het wachten was dus dat De Dikke Blauwe op de mat viel. En dat was het wachten waard. “Erik is een ware influencer voor particuliere initiatieven”, zegt Kirsten Giethoorn, bestuurslid van Partin. Zijn notering is terecht, meent ook Gonneke Campen van Team Partin. Het regent dan ook felicitaties.

Boerrigter, sinds de oprichting betrokken bij Partin, nuanceert de hoge notering: “Het is natuurlijk ook een verdienste van alle leden en vrijwilligers. Zonder deze mensen en organisaties kan ik als directeur weinig bereiken. Zij vertellen de verhalen en laten zien wat deze burgerinitiatieven allemaal teweeg brengen. Ik behartig vooral hun belangen, omdat het werk wat ze doen en de impact die ze wereldwijd bereiken het meer dan waard maakt.”

De jaarlijkse ranking van De Dikke Blauwe is geen lijst van ‘grootste filantropen’, maar een overzicht van influentials die met innovatieve ideeën of door bijzondere bestuurlijke kwaliteiten een belangrijke en structurele bijdrage leveren aan ‘het goede doel’. In 2016 kwam Boerrigter op nummer 94 in de lijst, in de jaren erna schommelde zijn notering tussen 55 en 69. Met plaats 51 is een nieuwe mijlpaal bereikt.

Bron: dedikkeblauwe.nl