BCNN Netwerkmiddag 2022: Ouderschapsondersteuning en familiegericht werken

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 07/10/2022
13:00 - 17:30

Categorieën


Na twee jaar online-bijeenkomsten vanwege Covid-19 organiseert Better Care Network Netherlands weer een live evenement in Utrecht. Op vrijdagmiddag 7 oktober gaan inspirerende sprekers in op ouderschapsondersteuning en familiegericht werken. Ook is er veel ruimte voor uitwisseling.

Wat kunnen jullie verwachten?

  • Liesbeth Speelman, adviseur Child Development and Protection bij Red een Kind, vertelt over de ouderschapstrainingen die zij ontwikkelde en die in veel landen met succes geïmplementeerd worden. In een serie groepsbijeenkomsten gaan ouders/verzorgers met elkaar in gesprek over de ontwikkeling van een kind, kinderbescherming, positief opvoeden, het belang van spel en meer. De materialen zijn door iedereen kosteloos te gebruiken.
  • Annette Klijnsma van stichting Tan-kids komt vertellen hoe de familiecoaches in Tanzania werken met ouders. Zij zal vertellen hoe Tan-kids met hun lokale partners deze werkwijze heeft ontwikkeld en hoe de families hierdoor versterkt worden.
  • Charlotte Kolff, familietherapeut, Foundation PIP zal op een praktische en creatieve manier uiteenzetten, hoe een hulpverlener te werk kan gaan om met de familie op zoek te gaan naar de hulpbronnen en veerkracht en hoe je deze kan versterken en uitbouwen.

Dialoogtafels rond de volgende thema’s:

  1. Hoe vind ik financiering voor mijn programma om families te ondersteunen? Wat zijn ingrediënten voor een goede aanvraag? Hoe maak ik de effecten tastbaar? Hoe rapporteer ik erover?
  2. Hoe bereik ik ook de gezinnen die niet open lijken te staan voor mijn aanbod? Hoe monitor ik of het gezin veilig is en blijft voor het kind?
  3. Welke praktische spellen/werkvormen zijn er om kinderen in families te ondersteunen? Zouden ze geschikt zijn voor mijn organisatie? Allerlei materialen zijn aanwezig en je kunt in gesprek met ontwikkelaars en gebruikers.

Meer informatie/aanmelden: bettercarenetwork.nl/agenda/bcnn_netwerkmiddag_2022