Kennisboostweek: Ben jij Vrijwilligersklimaatbestendig?

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 14/06/2023 - 20/06/2023
Hele dag

Categorieën


Van 14 tot en met 20 juni organiseert NOV/Platform Vrijwillige Inzet de Kennisboostweek: Ben jij Vrijwilligersklimaatbestendig?

Vrijwilligersorganisaties staan midden in de samenleving en ons ‘eigen’ klimaat is superbelangrijk; daar moeten we goed mee omgaan. En daar heb je de juiste kennis voor nodig! Vandaar deze extreem toekomstgerichte Kennisboostweek! We kunnen wel stellen dat je zonder de kennis in deze week zeker kansen mist. De week is interessant voor iedereen die betrokken is bij het vrijwilligerswerk: van vrijwillig bestuurders bij (kleine) initiatieven tot vrijwilligersmanagers bij grote organisaties en medewerkers bij vrijwilligerscentrales, maar zeker ook beleidsambtenaren bij gemeente, provincie en rijk.

Duurzaam aan de slag
We brengen je met allerlei mensen en partijen van duurzame omgang met vrijwillige energie (Lucas Meijs, 20 juni) naar de toekomstige bron van die energie (Motivaction, 20 juni) tot aan hoe gemeenten (Verwonderzoek, 19 juni) beter kunnen omgaan met die bronnen (en jij met hen). Voor de professional, betaald of onbetaald, er is een Europese master vrijwilligersmanagement in ontwikkeling (Twaalf Bouwstenen Professioneel Vrijwilligersmanagement, 19 juni).

Toekomst met bedrijven
Ook in de belofte van social return door bedrijven ligt toekomst (in samenwerking met de gemeente Utrecht, 15 juni), naast (andere) vormen van samenwerken met bedrijven en hun medewerkersvrijwilligerswerk (met deze NOV-toppers, 19 juni).

Warm bad voor vrijwilligers
Maar we hebben het ook over het warme bad voor vrijwilligers met goed vrijwilligersbeleid (Goed Geregeld!, 14 juni) en de check sociale veiligheid (met onze gratis adviseurs, 16 juni).

Invloed op jouw toekomstige omgeving
Experts vertellen over de randvoorwaarden die ons gesteld worden door de wetgever, bijvoorbeeld via alle bestaande wetten en regels (met weer een NOV-topper, 14 juni), maar ook de gloedjenieuwe Omgevingswet (LSAbewoners, 20 juni), die kansen en gevoeligheden met zich meebrengt.

Doelgroepen van de toekomst
Nieuwkomers komen en blijven komen. Wij zijn er blij mee dat we iets voor hen kunnen betekenen, kunnen ze ook iets voor jou betekenen? (Newbees, 15 juni). Lokaal samenwerken is voor alle onderwerpen een pré en binnen het programma Samen Ouder Worden (Willem-Jan de Gast, 14 juni) hebben ze daar heel veel over geleerd.
Overigens leren ze je daar ook met de Talentenbril (David Wijnperle, 19 juni) kijken naar ouderen, de grootste doelgroep de komende decennia!

Programma/aanmelden: vrijwilligerswerk.nl/agendahome/kennisboostweek/