Lotsverbondenheid of opportunisme?

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 30/06/2022
19:30 - 21:00

Categorieën


 

In gesprek over de beleidsnota van minister Schreinemacher

Op 24 juni komt de beleidsnota van minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking uit. Een goede reden om met verschillende partijen te reflecteren op de nieuwe beleidsvoornemens. En dat doen we op donderdagavond 30 juni in Den Haag.

Hoe moeten we de nieuwe nota duiden? Wint de koopman het van de dominee of blijft er een balans tussen eigenbelang en solidariteit? En ziet Nederland de wereld vooral als handelsdomein of blijven we ons als een van de rijkste landen ter wereld verantwoordelijk voelen om de welvaart eerlijker te verdelen en te werken aan een duurzame toekomst?

Onder leiding van Ama van Danzig gaan we in gesprek met onder andere Jan Klink (Tweede Kamerlid VVD) Sara Kinsbergen (Radboud Universiteit Nijmegen), Manon Wolfkamp (MVO Platform), Marhijn Visser (VNO/NCW), Myrtille Danse (Netherlands Food Partnerschip) en Erik Ackerman (VSO Nederland).

De bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 30 juni van 19.30 tot 21.00 in het Mediamuseum Beeld en Geluid in Den Haag. Het adres is Zeestraat 82. De inloop is vanaf 19.0o uur en er is een borrel na afloop.

Meer informatie en aanmelden: viceversaonline.nl/lotsverbondenheid

Lotsverbondenheid of opportunisme? is een initiatief van Cordaid, Netherlands Food Partnership, Partos, VSO Nederland en Vice Versa.