Partinwebinar: Hoe kun je beroepsonderwijs vormgeven?

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 16/02/2021
19:00 - 20:00

Categorieën


Een van de targets van SDG 4 (gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs) is: Tegen 2030 willen we de gelijke toegang voor alle vrouwen en mannen tot betaalbaar en kwaliteitsvol technisch, beroeps- en hoger onderwijs, met inbegrip van de universiteit, garanderen. In meerdere Afrikaanse landen zijn goede vakopleidingen op de vingers van een hand te tellen en voor politici en beleidsmakers is geen of nauwelijks een aandachtsveld. Sommige PI vullen die leegte en ondersteunen allerlei vormen van beroepsonderwijs. Maar hoe geef je beroepsonderwijs vorm? Hoe zet je bijvoorbeeld een vakschool in een ruraal gebied op? Hoe zorg je ervoor dat leerlingen daarna werk hebben en hoe werk je aan ondernemerschap? En hoe betrek je de lokale overheid?

Allemaal vragen die aan bod kunnen komen tijdens dit tafelgesprek online. Jan Vervoort (Stichting Hakuna Matata) gaat met jullie in gesprek over het belang van beroepsonderwijs, de dilemma’s en de uitdagingen.

Jan Vervoort is al lang actief in het onderwijs. De gepensioneerde leerkracht houdt zich al meer dan 30 jaar bezig met beroepsponderwijs in verschillende Afrikaanse landen. Hij kan daar uren over vertellen, maar is nu vooral geïnteresseerd in andere ervaringen.

Dus werkt jouw PI ook met vakonderwijs, meld je dan aan en praat mee. Er is een maximum deelnemersaantal, dus meld je snel aan. Aanmelden kan via deze link. Maximaal aantal deelnemers bereikt. Aanmelden kan niet meer. Het webinar is later terug te kijken via ons youtubekanaal.