Training: Ontwikkel je kinderbeschermingsbeleid

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 26/03/2024
Hele dag

Categorieën


Te vaak komen er zaken aan het licht waarbij de rechten van kinderen worden geschonden. Zo gaan sommige kinderen niet naar school, groeien ze op in een onveilige omgeving of krijgen kinderen met een beperking niet de zorg die ze nodig hebben.

Hoe kunnen we kinderen nog beter beschermen? In samenwerking met Better Care Network Nederland biedt Wilde Ganzen een nieuw programma aan, dat je helpt om jouw partner organisatie te coachen in het ontwikkelen van een eigen kinderbeschermingsbeleid. En natuurlijk leer je er voor jouw eigen organisatie ook veel van!

Is dit iets voor mij en mijn stichting?
Zeker! Kinderbeschermingsbeleid: het krijgt steeds meer aandacht en ook meer fondsen vragen ernaar. Maar is het echt nodig voor een kleine organisatie om zo’n beleid te hebben? Veel Nederlandse stichtingen en hun buitenlandse partnerorganisaties denken dat ze weinig risico lopen: iedereen kent elkaar immers goed en signalen dat het mis zou kunnen zijn worden wel opgevangen. Echter, we weten dat organisaties die zich op kinderen richten kwetsbaar zijn. Mensen met minder goede bedoelingen weten deze organisaties te vinden en dit risico kun je beter voorkomen dan genezen. Hoe klein of groot je organisatie ook is, met concrete handvatten kun je veel stappen kunt zetten om de veiligheid voor de kinderen die jullie hulp krijgen, te verbeteren.

Voor wie?
Speciaal voor stichtingen met een partnerorganisatie die direct of indirect werkt met kinderen in hun projectland.

Over de training
In drie online bijeenkomsten leer je wat de meerwaarde is van een kinderbeschermingsbeleid voor jouw organisatie, en wordt jouw stichting begeleid in het faciliteren van je partnerorganisatie bij het schrijven van een kinderbeschermingsbeleid. Aan de hand van een toolkit, checklist en concrete voorbeelden krijg je praktische handvatten aangereikt die ervoor zorgen dat het schrijven en implementeren van een kinderbeschermingsbeleid een fluitje van een cent wordt. Er is volop ruimte voor dialoog en vragen, en er zullen bestuursleden van Nederlandse stichtingen aanwezig zijn met veel ervaring over dit onderwerp en met mooie voorbeelden.

Programma en aanmelden: wildeganzen.nl/agenda/training-ontwikkel-je-kinderbeschermingsbeleid