Webinar: Alles wat je als stichting over Wwft moet weten

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 20/02/2024
20:00 - 21:00

Categorieën


Wwft? Dat is toch iets met witwassen? Inderdaad het is een wet om witwassen te voorkomen. En om financiering van terrorisme tegen te gaan. Wwft staat voor Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. En die wet raakt iedereen. Ook jouw stichting.

Maar weet jij wat de wet precies inhoudt? Welke gevolge het voor jouw stichting heeft? En wat je wanneer kunt verwachten?

In dit webinar gaat Erik Boerrigter in gesprek met Jeroen Amsalem en Lia van Broekhoven om jou alles hierover te vertellen. En jij mag alles vragen over de regels rondom deze wet en andere wetten die hier mee te maken hebben.

Want wist je dat de bank een vragenlijst kan sturen? Vul je die niet in dan kan de bank besluiten om je stichtingsrekening te blokkeren. En dat omdat de bank zegt verplicht te zijn om te weten wat hun klanten met hun rekening doen. En daartoe vragen ze je het hemd van je lijf.

Weten welke gegevens gevraagd worden? Of kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is dit interactieve webinar voor jou!

Sprekers

Jeroen Amsalem is Global Compliance AML & Sanctions Expert bij Rabobank. Hij weet dus van de hoed en de rand als het gaat om de gevolgen van deze wet voor banken.

Lia van Broekhoven is Executive Director at Human Security Collective. HSCollective faciliteert de betrokkenheid van maatschappelijke organisaties over de hele wereld bij de VN, EU, FATF, OVSE en nationale regeringen over een menselijke veiligheidsaanpak om gewelddadig extremisme te voorkomen. Samen met een kerngroep van het maatschappelijk middenveld van over de hele wereld werken ze samen met de FATF aan het voorkomen van terrorismefinanciering en het handhaven van de vrijheden van het maatschappelijk middenveld.

Erik Boerrigter is directeur van Partin. Hij heeft al jaren de ontwikkelingen van deze wetgeving nauwkeurig gevolgd en weet als geen ander wat de gevolgen kunnen zijn van deze wet voor kleine goede doelen.

Aanmelden: zoom.us/