Webinar: De impact van data en analytics voor goede doelen

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 11/04/2024
10:00 - 11:00

Categorieën


Een webinar (Goede Doelen Nederland) met Analytics for A Better World (ABW), een non-profitorganisatie die is opgericht door de Universiteit van Amsterdam en ORTEC, die andere non-profitorganisaties ondersteunt bij het gebruik van AI, data en analytics om zo veel mogelijk sociaal maatschappelijke impact te kunnen maken. Dit webinar gaat over de praktische toepassingen en de impact van data en analytics voor goede doelen. Te gast zijn Robert Monné (Managing Director ABW), Dick den Hertog (hoogleraar Analytics aan de UvA), Femke Maurits (Hoofd Partnerships Amref Flying Doctors) en Willem Visser (data-analist bij Goede Doelen Nederland).

Dick den Hertog zal beargumenteren dat er een enorm potentieel is voor data-analyse om bij te dragen aan een betere wereld. Hij zal drie data-analysetoepassingen beschrijven die bijdragen aan één of meerdere van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. De eerste analytics toepassing optimaliseert de voedselvoorzieningsketen voor het Wereldvoedselprogramma, waardoor er miljoenen meer mensen gevoed kunnen worden. De tweede applicatie optimaliseert de routes die Ocean Cleanup vaart om zo veel mogelijk plastic te vangen tegen zo laag mogelijke kosten. De derde optimaliseert de toegang tot gezondheidszorg in Oost-Timor, Vietnam en Nepal, en de routes van mobiele klinieken voor Amref.

Femke Maurits zal vanuit het perspectief van Amref delen hoe de samenwerking tussen Analytics for a Better World en Amref gegaan is en reflecteren op welke waarde het voor Amref oplevert.

Robert Monné is managing director van Analytics for a Better World, Robert zal vertellen wat de mogelijke vervolgstappen zijn voor goede doelen die interesse hebben om aan de slag te gaan met analytics, data en AI.

Het webinar wordt voorgezeten door Willem Visser, data-analist bij Goede Doelen Nederland.

Het webinar is vooral toepasbaar op de praktijk van medewerkers bij grotere goede doelen. Uiteraard is iedereen die interesse heeft in het onderwerp van harte welkom om deel te nemen.

Informatie/aanmelden: goededoelennederland.nl/agenda/