Extra geefdag: #GivingTuesdayNow

Vorig jaar werd in december de eerste editie van de Nederlandse versie van Giving Tuesday gehouden. Door de uitbraak van het coronavirus is een extra geefdag ingelast: #GivingTuesdayNow. #GivingTuesdayNow is een wereldwijde dag van geven en eenheid om geld in te zamelen voor noodhulp. Deze ‘coronageefdag’ staat gepland op 5 mei.  

Met de actiedag hoopt de organisatie van de wereldwijde beweging ervoor te zorgen dat men overal aandacht besteedt aan de coronaproblematiek. Het principe is gelijk: een oproep om te doneren – nu vooral aan projecten die coronaleed verzachten -, een oproep om te geven aan organisaties die hun fondsenwervende acties moeten laten, om iets te kopen van een klein, lokaal bedrijf, om in gesprek te gaan met eenzame buurtgenoten en familieleden. Of om zelf een actie op touw te zetten.

Ook in Nederland is het initiatief met beide handen aangepakt door de organisatie van GivingTuesdayNL. Ze informeren en bieden een gratis toolkit en sjablonen aan om acties meer kracht bij te zetten. Ondertussen zijn er al meer dan 20 initiatieven aangemeld.

Meer informatie: givingtuesday.nl