Fair share of local tourism: de impact van Resirest

Mei is de maand dat veel mensen hun vakantiegeld ontvangen. Dan worden de reisplannen concreet. Daarbij komt gelukkig steeds meer oog voor verschillende vormen van duurzaam toerisme. Soms gericht op natuurbeleving, andere meer op het leren kennen en waarderen van lokale culturen. Resirest is zo’n initiatief. Een ander land ontdekken door aan te schuiven aan de keukentafel en zo andere gewoontes en eten beleven. Oprichter Geert Kroos schoof zelf aan bij de heren van El Mundo Podcast NL en vertelde smaakvol over Resirest. ‘Fair share of local tourism.’ 

In de eerste podcast van de reeks die dit jaar online gaat, spreken Menno van der Geugten en Ton ten Dam met Geert Kroos. Kroos gaat in op de impact van Resirest op de lokale bevolking. Niet alleen meer inkomsten, maar de mensen groeien en leren ook van andere culturen. Ze krijgen meer eigenwaardering. Empowering noemt Kroos dat. Een mooi concept.

Op dit moment wordt al in meer dan 40 landen gezamenlijk gegeten. Kroos ziet daarbij een belangrijke rol voor particuliere initiatieven die actief zijn in die verschillende landen. Zij kennen de gezinnen en zijn de beste matchmakers. Zowel de toeristen als de koks zijn enthousiast over Resirest en spreken over een onvergetelijke ervaring.

Ga je binnenkort ook op reis, neem dan eens een kijkje op de site van Resirest en boek je home dining experiences.

De podcast is HIER te beluisteren of op kleinegoededoelen.nl/podcasts/

Foto’s: El Mundo Podcast NL | Resirest