Fiets naar je Werk Dag 2023 groot succes!

Met meer dan 33.000 deelnemers heeft Fiets naar je Werk Dag 2023 haar deelnemersrecord gebroken. Nog nooit omarmde zoveel mensen het fietsen naar het werk. Hierdoor werd er ook een recordbedrag aan bespaarde autokosten gedoneerd aan de fietsprojecten van Cycling out of Poverty (CooP-Africa). Er werd maar liefst € 14.961,40 gedoneerd! Hiermee kan CooP-Africa 150 scholieren, zorgverleners, boeren en ondernemers in Oeganda en Kenia uitrusten met een fiets voor verbeterde toegang tot onderwijs, zorg, werk en inkomen.

Niet alleen het mooie weer op 25 mei hielp mee aan deze massale deelname. Steeds meer werkgevers grijpen deze dag aan om fietsen naar het werk te stimuleren. Veel werkgevers maakten van de dag een feestje. Ze ontvingen de fietsende medewerkers met een o.a. ontbijtje, orkestje of een andere gezonde lekkernij!

Bovendien deden dit jaar werkgevers een extra duit in het zakje voor het goede doel. Bijvoorbeeld door een extra donatie aan de fietsprojecten, het verdubbelen van de bespaarde autokosten of besteedde extra aandacht aan het goede doel op social media en interne communicatiekanalen. Luuk Eickmans (directeur CooP-Africa): ‘Dat is fantastisch mooi om te zien.’

Op 16 mei 2024 organiseert Nationale Fiets Projecten (NFP Groep) de 18de editie van de Nationale Fiets naar je Werk Dag. Inmiddels wordt door bijna 4000 bedrijven, zorginstellingen, overheden en andere organisaties dit initiatief omarmd.

Bron(nen): CooP-Africa | NFP Groep
Foto: CooP-Africa

 

CooP-Africa is lid van Partin. Partin is dé brancheorganisatie voor kleine goede doelen die op velerlei wijze bijdragen aan de SDG’s wereldwijd.