Finalisten Wilde Ganzen ‘Een thuis voor ieder kind’-actie bekend

De spanning stijgt! Op vrijdag 30 oktober, de laatste dag van de Wilde Ganzen-Partinmaand, zal de winnaar bekend gemaakt worden van de actie ‘Een thuis voor ieder kind‘. Met deze actie vraagt Wilde Ganzen aandacht voor de situatie van kinderen zonder ouderlijke zorg in ontwikkelingslanden.

Onderzoek wijst uit dat kinderen thuis, in een veilige en liefdevolle gezinssituatie, het meest gelukkig opgroeien. Dat is ook een basisrecht van ieder kind. Helaas is de realiteit vaak anders. Wereldwijd zitten nog steeds te veel kinderen in een tehuis of internaat. Dat moet anders.

Finalisten
Meer dan 60 particuliere initiatieven hebben daarom ideeën ingediend voor concrete plannen om de positie van deze kinderen te verbeteren. Daaruit zijn 8 finalisten geselecteerd die tijdens het afsluitende webinar hun plan mogen pitchen aan het publiek. Wilde Ganzen looft een bedrag uit van €10.000 voor het winnende idee.

De finalisten zijn Stichting Asmik, Stichting TanKids, Stichting Arise and Shine Netherlands (AASN), Niketan,  Stichting Kenya Child Care, IMBA, COLT-Cambodja en Stichting Macheo Nederland.

Pitches
De pitches zullen beoordeeld worden door een jury die aan het einde van de sessie de winnaar bekend zal maken. Deze jury bestaat uit Kees de Jong (directeur Wilde Ganzen), Bep van Sloten (Consultant Alternative Care Children) en Mirjam Blaak (directeur Defence for Children/ voorzitter Better Care Network).

Net als de rest van de Wilde Ganzen-Partinmaand is ook deze bijeenkomst digitaal te volgen. Inschrijven kan nog via de website.

Bron: Wilde Ganzen