Fondsenwerven is te leren

Er ligt een mooi idee. En idee waar je iets mee moet en kan. Een project waar veel mensen mee vooruit kunnen. Dat is namelijk je doel. Mensen kansen geven om zichzelf te ontwikkelen. En daar is geld voor nodig. Samen met je medebestuursleden bekijk je de mogelijkheden om fondsen te werven. Om middelen bijeen te krijgen om die school, die moestuin of die fiets te kunnen financieren.

Misschien heb je het nog nooit gedaan en weet je niet hoe te beginnen. Misschien heb je al jaren ervaring met collecteren of verkocht je spulletjes op de braderie, maar lijkt het tijd om meer online te doen. Misschien zet je alweer een aantal jaren online campagnes op, maar merk je dat je daar ook wel weer wat meer mee kan. Dan is dit webinar ‘Hoe werf je als klein goed doel fondsen’ misschien wel een eye opener.

Dat had ik willen weten toen ik begon
In het webinar op 25 april vertelt Carlijn Stam (Talking Hands) over haar ervaring van ‘al doende leren’ bij het opzetten van een online campagne. En Kirsten Giethoorn vertelt ons mee naar 18 jaar geleden toen ze Friendship Foundation oprichtte. Ze gaan uit van de stelling: ‘Dat had ik willen weten toen ik begon…’ Een gedachte die iedereen wel eens heeft.

Ze vertellen over eenvoudige manieren om geld op te halen. Maar ook hoe contacten warm gehouden kunnen worden. Telkens zaaien om later te oogsten. Dat is hun motto.

Er is voldoende ruimte om met hen in gesprek te gaan. En hen alles te vragen over fondsenwerven.

Het webinar begint om 20.00 en is voor iedereen met goede ideeën die verwezenlijkt moeten worden. Aanmelden kan via deze link.

Partin organiseert regelmatig webinars en (online)bijeenkomsten voor en door particuliere initiatieven die op enerlei wijze bijdragen aan de SDG’s wereldwijd.

 

Tekst: redactie Partin
Foto: Friendship Foundation