Geef Nederlanders de ruimte

Gaan de formerende partijen er voor 15 mei uitkomen? Dan mag een passage over ruim 7 miljoen vrijwilligers niet in het regeerakkoord ontbreken! Vereniging NOV heeft, met de We Doen Het Samen Coalitie, de formerende partijen gevraagd om een passage in het regeerakkoord op hoofdlijnen mee te nemen over een Rijksbrede visie op vrijwilligerswerk. Natuurlijk is de passage ook interessant voor alle andere partijen.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zetten 7 miljoen mensen zich vrijwillig in voor de samenleving, volgens Motivaction zelfs 7,5 miljoen. Meer mensen willen zich vrijwillig inzetten en dat is voor allerlei vraagstukken hard nodig, maar vanzelfsprekend is het niet. Vaak zien vrijwilligers en hun organisaties zich beknot door overheid en instanties. Daarom is aan PVV, BBB, NSC en VVD gevraagd om onderstaande passage in het regeerakkoord op te nemen.

“Iedereen die een positieve bijdrage wil leveren en de handen uit de mouwen wil steken voor een veilige, vrije, democratische en zorgzame samenleving, heeft daartoe de individuele vrijheid. Wij zorgen voor een Rijksbrede visie, waarmee we al die miljoenen Nederlanders de ruimte geven om zich eenvoudiger vrijwillig in te zetten en initiatief te nemen.”

Download hier het voorstel.

Meer weten over de We Doen Het Samen Coalitie? Klik hier.

Meer weten over regeldruk (en wat eraan te doen)? Ga naar www.stopregeldruk.nl.

 

Bron: NOV