Hoe boeken kleine goede doelen kunnen helpen

Er zijn stichtingen die andere goede doelen helpen. Boeken Steunen Mensen is daar zo’n voorbeeld van. Elk jaar organiseert deze stichting een grote boekenbeurs in Blerick. De opbrengst gaat naar goede doelen dichtbij of elders in de wereld.  Dit jaar werd de opbrengst van €61.400 verdeeld onder 24 goede doelen. Op 1 maart kregen de ‘grootste projecten’, Aisha & Friends, Casa de la Alegria (Bolivia) en Dovenzorg Malawi, de cheques overhandigd. Alberdine van de Hulsbeek van Aisha & Friends reageerde enthousiast: “Een enorme impuls voor onze Speak Up Trainingen in Kenia.”

Op deze bijzondere avond ging ook de documentaire ‘Hoe boeken mensen kunnen helpen‘ in premiere. De documentaire geeft een beeld van de werkzaamheden van Boeken Steunen Mensen (BSM). En dat is niet mis. Al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw werken wekelijks zo’n 40 vrijwilligers om alle boeken te selecteren en te ordenen. Op de beurs zelf zijn dan nog eens dubbel zoveel vrijwilligers aanwezig. Dit jaar werden maar liefst 150.000 boeken aangeboden. Dat waren er meer dan ooit tevoren.

Online en muziekbeurs
Noodgedwongen door corona werd twee jaar geleden ook gestart met internetverkoop. Eind januari stonden 10.000 titels in de webshop. En om diezelfde reden werd ook een muziekbeurs georganiseerd. Beiden dragen bij aan de opbrengsten voor goede doelen. Particuliere initiatieven die de wereld fraaier te maken.

Vanaf 1 januari 2023 tot 1 augustus 2023 kunnen goede doelen weer een aanvraag doen. Ga naar BSM voor meer informatie.

 

Bron/foto: BSM

 

Aisha & Friends en Dovenzorg Malawi zijn lid van Partin. Partin is dé brancheorganisatie voor kleine goede doelen die op velerlei wijze bijdragen aan de SDG’s wereldwijd.