Albert Schweitzer Prijs 2022: Gezondheidspioniers gezocht

Wat gezondheidspioniers kenmerkt is dat ze passie hebben voor gezondheid en innovatie. Passie, net als Albert Schweitzer had toen hij in 1913 als arts naar Afrika toog om er een ziekenhuis op te richten. Jarenlang was hij aan het pionieren. Al 10 jaar reikt Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) daarom deze echte ‘Pioniersprijs’ uit aan het beste initiatief of idee. Heb jij ook een passie voor gezondheid? Dien je project in.

Gezocht: Gezondheidspioniers!
Ben jij vindingrijk en ondernemend? Heb jij een passie voor gezondheid, innovatie en Afrika? Een eenvoudig, slim idee dat praktisch uitvoerbaar is en een wereld van verschil kan maken voor de gezondheid van mensen in Afrika? En ben je tussen de 18 en 35 jaar? Aarzel niet en dien je project in!

Een Gezondheidspionier is iemand die nieuwe wegen en terreinen van gezondheidszorg ontsluit in Afrika, in de traditie van Albert Schweitzer. Die met een eenvoudig, slim idee een wereld van verschil kan maken.

Zoals Lars en Merel die betaalbare protheses in Afrika maken met hun 3-D printlab. Jonathan die dorpelingen leert om bijen te houden en de honing gebruikt voor de wondzorg in zijn ziekenhuis. Of Vera die eenvoudige afdakjes bouwt in sloppenwijken en longontsteking bij kleine kinderen voorkomt.

Stuk voor stuk unieke initiatieven die zijn opgezet en uitgevoerd door echte pioniers. Met deze prijs geeft NASF innovatieve ideeën een vliegende start om daadwerkelijk het verschil te gaan maken in Afrika.  Je kunt je project indienen van 27 mei tot 20 juli 2022. De uitreiking vindt plaats op 8 oktober in het AFAS hoofdkantoor in Leusden. Meer informatie en inschrijven: NASF

Bron: NASF
Foto: SOSSAH