‘Je ziet de veranderingen’

Wilde Ganzen steunt kleinschalige ontwikkelingsprojecten, opgezet door bevlogen Nederlanders samen met de lokale bevolking. Regelmatig vraagt Wilde Ganzen deze bevlogen Nederlanders naar hun drijfveren. Dit keer komen de oprichters van Partin-lid KidsCare Kenia aan het woord. Lisette en Gerard Geenen spreken over loslaten, veranderingen en samenwerking. En over heel veel mooie resultaten.

Het begon met de wens om het geld voor kerstkaarten te besteden aan iets anders. Dat werd een simpele watertank bij een schooltje in Kenia. Later werd samen met de directeur van de basisschool, Ali Mwaziro, KidsCare opgericht. Nu zien Lisette en Gerard Geenen veel veranderingen: ‘Je ziet de veranderingen. Meisjes leren om voor zichzelf op te komen. Dat besef neemt niemand ze meer af. Vrouwen willen niet ieder jaar weer een kind krijgen. Ze maken hun eigen keuzes.”

Natuurlijk wordt ook gevraagd naar hun exit-strategy: “We hebben samen met het team in Kenia een langere termijnstrategie uitgezet die moet leiden tot duurzaamheid. Het (zichtbaar) maken van de ‘impact’ en de samenwerking met de overheden spelen daar een belangrijke rol in.”

Lees het gehele interview Hoe KidsCare in Kenia hele families weer energie geeft. In de decemberuitgave van Wilde Ganzen magazine vertelt de directeur van KidsCare, Ali Mwarizo, verder over de werkwijze en de successen van hun concept van thuiszorg in Kenia.

Bron: KidsCare Kenia (foto), Wilde Ganzen