Jobenaprijs 2022 naar inkomensgenererende activiteiten van Masai

De Jobenaprijs 2022 gaat naar Osotua Foundation. Samen met Osotua Foundation willen groepen Masai in Kenia een cosmeticalijn verder ontwikkelen. Met dit Oltim Lee Maa Hair & Body Care project  wordt een onafhankelijk inkomen gegenereerd waarbij rekening gehouden wordt met inheemse flora en fauna. De feestelijke prijsuitreiking is op 6 februari in Amersfoort. 

Veranderende savannes
Ondanks dat de Masai een zeer zelfbewust en intelligent volk is, die goed weten wat ze willen, verandert hun leven razend snel in een gemarginaliseerd bestaan in een gedegradeerde leefomgeving. De savanne en haar unieke biodiversiteit en daarmee de mogelijkheid tot pastoralisme worden steeds moeilijker door factoren als urbanisatie, infrastructuur, modern onderwijs en klimaatsverandering. Samen met Osotua Foundation ontwikkelden de Masai partners in Kenia een positieve visie waarin een onafhankelijk inkomen in een gezonde natuur met bescherming en kansen voor inheemse flora en fauna weer mogelijk is.

Dieke Geerling van Osotua Foundation is erg blij te zijn met deze ondersteuning door Stichting Jobena. De winnende stichting ontvangt €10.000.

 

Bron: Stichting Jobena
Foto: Osotua Foundation 

 Osotua Foundation is lid van Partin.