Jobenaprijs 2022: zelfontwikkeling als methode én doel

Zet jij of je stichting je in voor zelfontwikkeling? Dan maak jij kans op de Jobenaprijs 2022. Elke twee jaar reikt Stichting Jobena de Jobenaprijs uit aan een ontwikkelingsproject dat zelfontwikkeling als inzet en als doel heeft. De winnaar organiseert samen met het bestuur van Stichting Jobena een evenement op 6 februari 2022 waarbij de doelgroep van de winnaar en hun werk centraal staan. De winnaar ontvangt bij dit evenement een bedrag van € 10.000.

Belangstellenden die hun project willen laten meedingen kunnen het voorstel vóór 27 augustus 2021 opsturen naar Stichting Jobena. Bij de selectie geldt als belangrijkste criterium de wijze waarop invulling wordt gegeven aan het principe van zelfontwikkeling, als methode en als doel. Ga naar Jobena.nl voor meer informatie, geef o.a. antwoord op de vraag ‘Wat maakt jullie doelgroep zo bijzonder?’ en doe mee!

Vincent Brenninkmeijer
De Stichting Jobena is in 1995 opgericht door Vincent Brenninkmeijer (1940-1999).  Vincent heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan armoedebestrijding en ontwikkelingssamenwerking. Zijn ideaal was: zelfontwikkeling. In denken en doen, in zijn  werk, maar ook in zijn persoonlijke contacten was hulp tot zelfhulp het richtsnoer.