Jonge globetrotters met idealen

“Nu en in de toekomst zullen er altijd jonge mensen zijn die tijd en energie over hebben om mensen te helpen. En er zullen ook altijd mensen zijn die dat steuntje in de rug van gemotiveerde en bezielde vrijwilligers goed kunnen gebruiken.”

Maar grote NGO’s stellen daar kritische vragen over. Dat is niet altijd onterecht, maar het kan en mag geen reden zijn om dan maar thuis op je handen te blijven zitten!

IFO | Fairtravelers

voor kwaliteit van internationaal vrijwilligerswerk

Het IFO|Fairtravelers netwerk helpt jou om een goede keuze te maken tussen al die verschillende organisaties die met vrijwilligers werken. Fairtravelers werkt aan het signaleren van misstanden, het versterken van kennis en bewustwording en zorgt ervoor dat goede netwerken versterkt worden. Daarnaast vraagt Fairtravelers erkenning voor het goede werk waar internationale vrijwilligers wel degelijk aan bijdragen. Fairtravelers maakt gebruik van jouw kennis, ogen en oren en informeren je over de aspecten waar je je tijdens je reis op moet richten. Organisaties die bij Fairtavelers zijn aangesloten stemmen in met een onafhankelijke evaluatie.

Ga naar Fairtravelers site als je meer wil weten of als je over je ervaringen wil rapporteren.

Better Care Network

Voor hulp aan kinderen zonder ouderlijke zorg
Het lijkt zo mooi… in een ver land weeskinderen helpen. Ze eens extra aandacht geven, ‘n dikke knuffel op z’n tijd. Maar dan ga jij weer weg en het kind dat al zoveel heeft verloren in zijn jonge leven moet weer iemand missen waaraan hij is gehecht.
Het Better Care Network verzamelt kennis en ervaringen en deelt die met jou. Zodat jouw vrijwillige inzet echt iets bijdraagt aan het welzijn van de kinderen daar. Wil je meer weten over de goede zorg voor weeskinderen? Neem dan eerst contact op met het Better Care Network.
Op onze evenementenpagina vindt u regelmatig informatie over de bijeenkomsten die BCN, al dan niet met partners, organiseert.