Kleine goede doelen internationaal actief doen mee aan ‘Actie warm hart’

KRO-NCRV steunt voor het zesde jaar op rij met ‘Actie warm hart’ initiatieven die bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving. Meer dan 250 initiatieven dingen mee voor een van de drie prijzen. Daarvan zijn zo’n 10% kleine goede doelen die wereldwijd armoede willen verminderen.  Zoals Stichting Elnura, Stichting Nepal Sambandha en SOSSAH (SOS St. Anthony’s Hospital). Op alle inzendingen kan tot 5 april gestemd worden. 

De stichtingen Elnura, Nepal Sambandha en SOSSAH zijn lid van Partin. Stichting Elnura zet een voedselprogramma op voor het Center for the Protection  of Children (CPC) in Kirgizië. Nepal Sambandha werft geld voor de behandeling van Ranjana. Ranjana is 6 jaar en woont met haar ouders op een steenfabriek in Nepal. Ze heeft een hersentumor. SOSSAH werkt aan de rehabilitatie van de stroomvoorzieningen voor het ziekenhuis in Ghana. Dat is natuurlijk essentieel voor een ziekenhuis en haar medische apparatuur.

En zo heeft ieder initiatief een mooi project en een bijzonder verhaal.

Vijf initiatieven met de meeste stemmen, mogen hun project aan een jury presenteren. De jury kiest de drie prijswinnaars. Zij maken kans op € 10.000, € 5.000 of € 2.500.

Ga naar Actie warm hart en stem.

Bron: KRO-NCRVFoto: Stichting Nepal Sambandha

 

De stichtingen Elnura, Nepal Sambandha en SOSSAH zijn lid van Partin. Partin is dé brancheorganisatie voor kleine goede doelen die op velerlei wijze bijdragen aan de SDG’s. Wereldwijd.