Leren lezen door je tanden te poetsen

Er is een dag voor alles. En soms kent een dag meerdere thema’s. Zo begint op zondag 20 maart de lente voor het noordelijk halfrond en de herfst onder de evenaar. Maar op 20 maart is het ook Wereldverteldag, de Internationale Dag van het Geluk, de Wereld Mondgezondheidsdag en nog een paar meer. Vaak staan goede doelen stil bij zo’n specifieke dag. Dat noemt men inhaken. En dat levert mooie acties op. Kijk maar naar de actie Leren lezen door je tanden te poetsen van Dental Health International Nederland. 

Soms zijn er verbanden waar je ze niet direct verwacht. Zo toont onderzoek aan dat het aanleren van structureel tandenpoetsen en handenwassen schooluitval bij kinderen halveert. Gezonde kinderen profiteren daarvan. Door meer onderwijs neemt later de sociaaleconomische status van deze kinderen toe. Daarom komt Dental Health International Nederland (DHIN) met de actie Leren lezen door je tanden te poetsen.

“Wereldwijd heeft 60-90% van de schoolkinderen cariës, vaak leidend tot pijn en ongemak en schoolverzuim. Cariës kan worden voorkomen door een constant niveau van fluoride in de mondholte te handhaven.” [WHO]

World Oral Health Day
Op World Oral Health Day vragen tandartsen wereldwijd aandacht voor het belang van goede mondzorg en het verband tussen een gezonde mond en de algemene gezondheid en het welzijn.

DHIN staat voor het bevorderen van de mondgezondheid van achtergestelde groepen in binnen- en buitenland. De actie Leren lezen door je tanden te poetsen richt zich vooral op sociaal ondernemende tandartsen en mondhygiënisten. Maar is open voor eenieder die gezonde kinderen belangrijk vindt.

Meer informatie: brushwashsmile-dhin.com

Foto: DHIN