Leren praten en luisteren met je handen

Particuliere initiatieven en kleine goede doelen zijn creatief in het bedenken van sponsoracties. Geïnspireerd door andere acties en evenementen, maar vooral inspirerend vóór anderen. Zo organiseert Stichting Kumbatio de actie Walk with Kumbatio en My Book Buddy bedacht in 2019 het Kinderboekenweekdictee, dat toen geschreven werd door Jan Terlouw. En nu komt Talking Hands met een heel bijzondere actie. Een cursus gebarentaal! Leren praten met je handen. En luisteren.

In samenwerking met ‘Gebaar Holland’ organiseert Talking Hands deze gebarentaal cursus. In de cursus leer je de basis van de Nederlandse gebarentaal (NGT). De NGT is sinds 1 juli 2021 een officiële taal. Dat verplicht o.a. de overheid om het gebruik van NGT in de samenleving aan te moedigen. Er zijn al verschillende voorzieningen voor doven en slechthorenden. Bijvoorbeeld tolken Nederlandse Gebarentaal in het onderwijs en op het werk. Nu is het jouw kans om het ook te leren.

De helft van het inschrijfgeld gaat naar de projecten van Talking Hands. Deze stichting richt zich op het creëren van kansen voor en de integratie van dove en slechthorende mensen in Oeganda. Bijvoorbeeld door het toegankelijk maken van onderwijs.

De eerste sessie is op 22 februari. De cursus wordt gegeven in het Nederlands en is alleen toegankelijk voor studenten en medewerkers van Wageningen Universiteit. Er zijn maar 30 plekken beschikbaar. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@talking-hands.nl

 

Bron/foto: Talking Hands

 

Talking Hands is lid van Partin. Partin is dé brancheorganisatie voor kleine goede doelen die op velerlei wijze bijdragen aan de SDG’s. Wereldwijd.