Maak een plan om de wereld een stukje mooier te maken en win

Bouw samen aan een betere wereld! Internationale samenwerking is niet langer ver weg, het is ook jouw wereld geworden. Hoe ga jij, samen met je lokale partner, de toekomst veranderen? Dit jaar maken projecten met actieve betrokkenheid van jonge initiatiefnemers kans op een stimulerende financiële bijdrage van maar liefst € 5.000, € 7.500 of zelfs € 10.000! Dat schrijft Wilde Ganzen. Doe dus mee met je partnerorganisatie en laat de wereld profiteren van jullie ambitie.

Waarom heeft Wilde Ganzen deze prijsvraag?
Wilde Ganzen legt uit: ‘De toekomst is voor veel mensen onzekerder dan ooit, door klimaatverandering, werkloosheid, technologische ontwikkelingen en lokale en geo-politieke omstandigheden. Deze onzekerheden kunnen logischerwijs leiden tot moedeloosheid en verlamming binnen gemeenschappen. In veel landen zijn jongeren de drijfveer achter (sociale) verandering. We zijn op zoek naar deze jonge inspirerende changemakers in onze partnerlanden, omdat we denken dat zij de sleutel zijn voor een betere en mooiere toekomst.

Met deze prijs zetten we jongeren in het zonnetje die door middel van een sociaal project verandering teweeg willen brengen in hun gemeenschap, waardoor er weer met optimisme en hoop naar de toekomst gekeken kan worden. Zo’n sociaal project kan bijvoorbeeld gericht zijn op onderwijs (bouwen van een klaslokaal), gezondheidszorg (trainen van ziekenhuis staf), klimaat (kwekerij of bomen planten) of schone energie (zonnepanelen).’

Hoe kun je meedoen?
Ben jij tussen de 12 en 26 jaar, en ben je onderdeel van een jongerenorganisatie gevestigd in één van de partnerlanden van Wilde Ganzen? Wil jij de wereld een stukje mooier maken en heb jij daarvoor een mooi nieuw projectidee of een uitbreiding op een bestaand project, in een land dat terug te vinden is op de DAC-landenlijst, dat op participatieve wijze tot stand is gekomen?

Check de instructie voor de projectomschrijving en beantwoord alle vragen! Mail de complete projectomschrijving vóór 9 februari 2024 naar innovatie@wildeganzen.nl.

Op de Wilde Ganzendag op 9 maart 2024 worden de 10 beste inzendingen uitgenodigd om hun idee te pitchen (of online) voor de jury tijdens een speciale pitch sessie. De jury zal op die dag ter plaatse de drie prijswinnaars bekendmaken.

 

Bron: Wilde Ganzen
Foto:  Manuel Cerna Manrique | Pixabay