Makkelijk fondsen vinden via FindNFund

Iedereen kent wel Booking.com. Handig en snel vind je daar overnachtingsmogelijkheden. Maar waarom is er niet zoiets voor goede doelen en fondsen? Want het zoeken naar passende financiering voor een project is meestal tijdrovend door het formuleren van aanvragen, het nabellen en het toelichten. En dan leidt het vaak ook nog niet tot het gewenste resultaat. Niet leuk dus. Uit die frustratie is FindNFund ontstaan. Zij bewijzen dat het wel degelijk anders kan. Makkelijker. Op 28 mei legt Patrick Eppink in een webinar uit hoe FindnFund werkt. 

Patrick Eppink is een van de oprichters van FindNFund. ‘We wilden makkelijk en snel fondsen kunnen zoeken. En daarna op een uniforme manier aanvragen kunnen doen, die beheren en daarover communiceren. Vanuit die ervaring stelden we de vraag: “Waarom is er niet zoiets als booking.com voor goede doelen en fondsen?” Maar vrijwel iedereen zei dat de samenwerking tussen goede doelen en fondsen niet beter kon. En ook niet gemakkelijker of sneller. Dat lieten we ons geen tweede keer zeggen. Dus deden we het.’

Makkelijk en vindingrijk

Het idee van FindNFund is simpel. Een platform waar Finders en Funders elkaar tegen komen. Finders (vinders) stichtingen, verenigingen en sociale ondernemingen die op zoek zijn naar financiering voor hun goede doelen. Funders zijn (vermogens)fondsen. Dat zijn organisaties die goede doelen financieel ondersteunen.

Ondertussen is al meer dan een half miljoen euro van Fund naar Finder gegaan. Daar bij zijn 3 aspecten doorslaggevend:

  • Het zoeken wordt vinden. Ook als de weg onbekend is.
  • Het aanvragen wordt effectiever en efficiënter.
  • Het beheer van alle relevante informatie is gebruiksvriendelijk.

Ervaringskennis

Lion Heart Foundation was een van de eerste Finders die van het platform profiteerde. Op het platteland van Sierra Leone staat het Lion Heart Medical Centre. Met 80 bedden een compleet algemeen ziekenhuis. Eind 2025 moet het ziekenhuis zelfstandig zijn. Daarvoor heeft Lion Heart Foundation financiering nodig. Via FindnFund hebben ze voor dit project al € 150.000 bijeengehaald. Dat is de helft van de totale begroting.

Voorzitter Reinier Hinse deelt zijn ervaringen ook tijdens het webinar: ‘Als je met FindNFund werkt, verbaas je je erover, dat het niet veel eerder beschikbaar is gekomen, zo voor de hand ligt het eigenlijk. Een professioneel platform waarop Finders en Funders elkaar gemakkelijk weten te vinden en efficiënt kunnen communiceren.’

Webinar

Ben je ook benieuwd hoe jij als Finder sneller en makkelijker Funders kunt vinden? Of hoe je makkelijker aanvragen kunt indienen bij meerdere Funders?

Het (online) webinar Makkelijk fondsen vinden is op 28 mei en begint om 20:00. Meld je aan via zoom/Partin.

Het webinar wordt georganiseerd door Partin in samenwerking met FindNFund en Lion Heart Foundation.

 

Lion Heart Fioundation is lid van Partin. Partin is de brancheorganisatie voor kleine goede doelen die in Nederland of elders in de wereld bijdragen aan het bereiken van de Sustainable Development Goals (SDG). Of zoals zij zeggen: bijdragen aan een mooiere en eerlijkere wereld. 

Al meer weten over FindNFund, ga naar deze website

 

Tekst: redactie Partin | 3 mei 2024
Foto: Lion Heart Foundation