Nacht van de Fooi gaat voor 100% financiering projecten

Onder het motto Keep the change, change the world! vindt op 16 mei 2020 de jaarlijkse Nacht van de Fooi weer plaats. Nacht van de Fooi stelt in samenwerking met Wilde Ganzen organisaties de gelegenheid om een projectaanvraag te doen voor een 100% financiering. Nacht van de Fooi wil zoveel mogelijk geld ophalen om een aantal projecten geselecteerd door Wilde Ganzen volledig te financieren. De projecten van 2020 worden in januari bekend gemaakt.

De Nacht van de Fooi is een jaarlijks terugkerend studenteninitiatief waarbij meerdere horecagelegenheden in verschillende steden hun fooi afstaan. Met de opbrengst worden kleinschalige duurzame ontwikkelingsprojecten gefinancierd. Zo’n 100 studenten zetten zich daar elk jaar weer belangeloos voor in. Wilde Ganzen verdubbelt het bedrag dat Nacht van de Fooi werft.

Projectfinanciering 
Vorig jaar werd, na verdubbeling van Wilde Ganzen, € 49.768 opgehaald en ging de opbrengst naar 4 projecten, waaronder een project van Partin-lid Weebale. Ook in voorgaande edities werden Partin-leden geselecteerd en ontvingen een bijdrage van de opbrengst van de Nacht van de Fooi. In 2018 werden Stichting ASAP, Stichting PIT en Stichting Adamfo Ghana geselecteerd, in 2017 deden Egoli Africa, Kumbatio en Vrouwen voor Vrouwen mee en in 2016 was Stichting Palm India van de partij.