Nacht van de Fooi haalt geld op voor jongeren in Suriname

Nacht van de Fooi haalt ieder jaar geld op voor projecten die armoede in ontwikkelingslanden tegengaan. Studenten werken samen samen met horecagelegenheden die voor één dag hun fooi afstaan. De fooi gaat naar de geselecteerde projecten. Dit jaar is gekozen om één project te ondersteunen. Het geld gaat naar jongeren in Suriname. De Nacht van de Fooi is jaar op 26 mei. Keep the change, change the world.

Suriname staat op een zorgwekkende vierde plek als het gaat om landen met de meeste zelfdodingen. Stichting Shaan Creations Suriname wil dit grote probleem aanpakken met voorlichting en directe hulp. Het plan is om een praktijkruimte op te zetten waar jongeren direct terecht kunnen en waar ze gratis hulp en begeleiding krijgen. Professionele hulpverleners gaan met de jongeren in gesprek om ze weerbaarder te maken en te voeden met positieve energie. Ook wordt voorlichtingsmateriaal gemaakt en verspreid.

Nacht van de Fooi is een landelijk studenteninitiatief. Dit jaar doen acht steden. In iedere stad worden verschillende initiatieven opgezet. In samenwerking met Wilde Ganzen, die de opbrengst verdubbeld, gaat het geld naar de geselecteerde projecten. Sinds 2005 zijn 40 ontwikkelingsprojecten in 25 landen gefinancierd. Dit jaar gaat het opgehaalde bedrag dus naar Suriname.

Bron/foto: Nacht van de Fooi