Nacht van de Fooi levert bijna 50.000 euro op

Afgelopen zaterdag 11 mei stonden ruim 250 horecagelegenheden in elf steden hun fooi af om vier kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten, waaronder Partin-lid Weebale Foundation, te steunen. Na verdubbeling door Wilde Ganzen werd het mooie bedrag van € 49.768 opgehaald. Daarmee lijkt de dalende trend sinds 2015 doorbroken. Toen werd nog € 75.000 bijeengebracht, vorig jaar was dat nog maar € 40.500.

Het bedrag opgehaald met de fooien bedroeg € 22.619. Daarnaast werden vooraf verschillende activiteiten georganiseerd die € 2.265 opbrachten. Het eindbedrag van € 24.884 werd verdubbeld door Wilde Ganzen. Deze opbrengst van € 49.768 wordt verdeeld onder de vier geselecteerde particuliere initiatieven. Naast Stichting Weebale Foundation zijn dat Stichting ZOM, Stichting Nieuwe Generatie Brasil en Stichting Khuska – Kapoena in Ontwikkeling.

Aan deze 15de editie van de Nacht van De Fooi deden bijna 100 studenten in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Wageningen (foto) en Delft mee. Het Landelijk Bestuur is tevreden: “We zijn enorm trots dat er afgelopen zaterdag een supermooi bedrag opgehaald is en dat ontwikkelingssamenwerking op een positieve manier onder de aandacht gebracht is bij uitgaand publiek. Dit jaar is de opbrengst te danken aan de inzet en het enthousiasme van alle vrijwilligers, horecamedewerkers, horecabezoekers, sponsoren en onze partner Wilde Ganzen.”