Nieuw boek voor het opzetten van een ngo

Zelf een stichting oprichten om mensen in armoede te helpen. Het is de droom van veel mensen die hun hart verloren hebben aan een land na een mooie reis. Aan ideeën en (eerste) acties is meestal geen gebrek. Maar dan? Hoe pak je het verder aan? Droom en daad geeft antwoorden op deze vragen. Op 23 januari werd dit boek, geschreven door Bianca Looman en Roek Lips, in Amsterdam gepresenteerd. Partin was er natuurlijk bij.

In Droom en daad wordt in acht stappen ingegaan op het het zelf opzetten van een NGO en op het succesvol maken van een project. Floortje Dessing schreef het voorwoord: ‘Voor iedereen die na het zien van armoede en onrechtvaardigheid zijn mouwen wil opstropen en gaan, is er dit boek. Het helpt je jouw vlammetje, jouw droom in daden om te zetten. En zorgt ervoor dat jouw Particulier Initiatief een succes wordt.’

Eerder schreef Mirjam Vossen Eerste Hulp bij Ontwikkelingswerk. Dit boek wordt gezien als ‘opvolger’ daarvan.

Universiteit van Nederland
Voorafgaand aan de boekpresentatie gaf Sara Kinsbergen een kort college voor de Universiteit van Nederland. Als onderzoeker vertelde zij over knelpunten én mogelijkheden voor en van particuliere initiatieven (PI). Het college werd opgenomen en zal later terug te zien zijn via YouTube.

Bianca Looman & Roek Lips: Droom en daad. Zet je in voor een betere wereld. In acht stappen naar een eigen NGO (Uitgever Balans)