Nieuw initiatief ‘Ghana Collectief’ is een feit

Op zaterdag 28 november kwamen 44 wereldburgers bijeen op de online Ghanadag. Op deze landendag werd het Ghana Collectief een feit. Het Ghana Collectief biedt een platform aan Nederlandse particuliere ontwikkelingsinitiatieven die in Ghana actief zijn en wil kennis delen en samenwerking stimuleren. Al 10 stichtingen hebben zich bij dit initiatief aangesloten. Marre Adu-Ampong (Adamfo Ghana) verwacht nog veel meer aanmeldingen. “Stichtingen en verenigingen actief in Ghana zijn altijd welkom. Aanmelden is gratis.”

Marre is initiatiefnemer van het platform en organiseerde, in samenwerking met Pompen is Leven, Partin en Wilde Ganzen, de Ghanadag dit jaar. “Met dit initiatief willen we organisaties samen brengen om ervaringen uit te wisselen, informatie en kennis te delen en samenwerking te stimuleren. Ook willen we de projecten en impact van deze organisaties zichtbaarder maken voor het Nederlandse publiek, fondsen en andere ge├»nteresseerden.”

Het Collectief staat in principe open voor alle organisaties die over een ANBI-registratie beschikken en in Ghana activiteiten uitvoeren. Daarnaast zijn corporate foundations en vermogensfondsen met interesse in projecten in Ghana ook welkom.

Marre: “En vind je het leuk om het Ghana Collectief meer vorm te geven en na te denken over manieren om het platform verder uit te bouwen, laat het me weten. Mail naar ghanacollectief@gmail.com. ”

Meer informatie en aanmelden: Ghana Collectief