Niketan wint Impact Challenge Award 2021

Niketan – met het project ‘alternatieve hulp in de coronapandemie’ – heeft de Impact Challenge Award 2021 in de categorie organisaties tot € 500.000 baten per jaar gewonnen. In de categorie organisaties vanaf € 500.000 baten per jaar won Simavi. De Impact Challenge Award is de prijs voor de meest inspirerende leerervaring op het gebied van impactgericht werken. Deze Awards werden op het Impact Event op 19 november bekend gemaakt. 

Afgelopen jaar opende Niketan veranda scholen, ontwikkelde een instrument om informatie te verzamelen over de gezinssituatie van de kinderen en bood financiële ondersteuning aan de gezinnen door middel van maandelijkse donaties via telefonisch bankieren alsook inkomst genererende activiteiten. Daarmee volgde Niketan de gezinnen en onderzocht de effecten van deze ondersteuning.

Niketan heeft met deze prijs een ‘persoonlijke wetenschapper’ gewonnen. MA. Robin Aarts trekt een half jaar met de organisatie op en helpt de volgende stap te zetten in impactmanagement. In totaal waren er 6 finalisten: in de categorie organisaties tot € 500.000 baten per jaar waren dit Niketan, Blijdschap Voor De Dieren en Wakibi en in de categorie vanaf € 500.000 baten per jaar Simavi, Fier en Longfonds. De Impact Challenge is een gezamenlijk initiatief van het CBF en Goede Doelen Nederland.

Foto: CBF | Goede Doelen Nederland